Från Konstens Hus i centrum! föredragen

Det Lisen Hessner inte vet om den offentliga konstens historia i Uppsala är inte värt att veta och om detta berättade hon levande för en intresserad publik i föredraget  ”Uppsala som konststad” den 12/2 i Kerstin Ekmansalen.

foredragett

Lördagen den 15/2 var det dags för arkitekterna som stod bakom de utställda förslagen att presentera sig själva och sina förslag direkt i utställningen på biblioteket. Många intresserade strömmade till. På bilden ses PO Sporrong från föreningen hålla en inledande presentation av föreningen och utställningen.

fordragtva

Vi var många i föreningen som ville få svar på vad som egentligen döljer sig i Uppsala Kommuns konstsamlingar. Den 19/2 kom Ann-Christine Fogelberg,  intendent vid Uppsala Konstmuseum, och rätade ut alla frågetecken genom att visa belysande bildexempel och berätta historien om samlingens och tillika museets tillkomst.

foredragtre

Hur skulle ditt önskemuseum se ut om det blev som du ville i Uppsala?
Det var frågan som den inbjudna panelen skulle svara på under lördagens välbesökta offentliga samtal på biblioteket. Gästerna: Helena Laukkanen, Lars Lambert, Christian Chambert och Cristina Karlstam fick 10 minuter vardera på sig att berätta om sinadröm visioner och därefter samtalades det med den engagerade publiken under säker ledning av Sten Åke Bylund.

foredragfyra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s