Styrelsen har samtalat med Kulturnämndens ordförande

Till styrelsesammanträdet 18 november hade styrelsen bjudit in Peter Gustavsson för ett samtal.

Peter Gustavsson ordf kulturnämnden

Peter redogjorde för allt som hänt inom den offentliga konstens område i Uppsala det senaste halvåret. Flera offentliga verk har invigts och ett par av dessa har väckt stor debatt. Främst gäller det ”Den 10:e skorstenen” av Jan Svenungsson och Erik Krikortzs ej avslutade verk ”Souvenirer”. Glädjande i detta är att det visar på ett engagemang i konstfrågor hos uppsalaborna. Förhoppningsvis gäller detta även frågan om ett centralbeläget konstmuseum, byggt för sitt ändamål. Kulturförvaltningen kommer att under 2016 påbörja en förutsättningslös utredning av konstmuseifrågan. Även det tidigare framlagda s.k. slottsalternativet kommer att då behandlas.

Styrelsen presenterade sina synpunkter och berättade om de utställningar, som visats. Det är alltså de olika arkitektförslag, som även kan ses på annan plats här. PO Sporrong har även gjort kostnadsjämförelse mellan slottsalternativet och ett nybyggt konstmuseum. Styrelsen erbjöd sig att till utredningen lämna fakta och uppgifter. Vi avslutade vår presentation med ett visa ett kort bildspel framställt av Staffan Lövgren.

En glädjande avslutning: Konstens Hus Nu kommer att vara remissinstans!

Klicka här för att ladda ned och se Staffans bildspel:  Konstmuseum I Årummet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s