Styrelsen har träffat stadsbyggnadsdirektör Mats Norrbom

Till styrelsesammanträdet 2 december hade styrelsen bjudit in Mats Norrbom för ett samtal.

Vid ett trevligt, avspänt samtal utbytte vi synpunkter om Uppsalas framtida innerstad och då framförallt ett nytt konstmuseum. Mats berättade om den innerstadsstrategi, som nyligen varit ute på samråd och som självklart KHN har besvarat. Målet är en levande stadskärna dygnet om; d.v.s. med mötesplatser, handel och levande stråk. Delar av staden, som ligger en bit från stadskärnan, såsom Rosendal, Ulleråker och Boländerna, skall även få liknande utformning.

Mats var mycket intresserad över KHN:s förslag till ett nybyggt konstmuseum på parkeringen nedanför Tullhuset. Även idén med att bygga om Ångkvarn till Konstmuseum fann han lockande. Men detta är i privat ägo och kommunens ekonomi är svag.

Mats var inte positiv till det tidigare framlagda Slottsalternativet och välkomnar en ny utredning. För att göra Uppsala attraktiv för företag och för att locka hit nya innevånare behöver staden ett modernt konstmuseum utöver all annan kultur som staden erbjuder.

Mats kommer att få flera av de dokument som föreningen har utarbetat under åren såsom kostnadskalkyler och ritningar från de olika arkitektutställningarna.

 

Sammanfattningsvis kan sägas att det var ett mycket givande samtal i optimistisk anda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s