Sammanfattning samtal ”Hur mår konstlivet i Uppsala”

Onsdagen den 11 maj hade styrelsen inbjudit till en medlemsträff, där Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson och konstkritiker Sebastian Johans samtalade kring ämnet ”Hur mår konstlivet i Uppsala?”. Samtalsledare var konstskribent Cristina Karlstam.

Sebastian Johans ansåg att det knappt fanns något konstliv värt namnet i Uppsala, även om det finns ljuspunkter som gruppen HAKA och Köttinspektionen. Han såg fram mot ett nybyggt konstmuseum, där både äldre och ny konst visas jämte tillfälliga utställningar.

Peter Gustavsson hävdade att staden har ett rikt kulturliv, men uppehöll sig inte speciellt vid ett konstmuseum. Mycket händer i stadens ytterområden med många aktiviteter i bl a biblioteken.

Till slut lovade han att Kulturnämnden under året skall påbörja en förutsättningslös utredning angående konstmuseet. Den skall innefatta såväl konstmuseets verksamhet som museets framtida belägenhet – kvar i Slottet eller i ny byggnad.

Under samtalets gång kom flera inpass från åhörarna och avslutades med en livlig, givande diskussion.

40 intresserade följde samtalet och många stannade kvar för eftersnack i små grupper. Detta tyder, glädjande nog, på att det finns ett levande intresse för ett nybyggt, centralt beläget konstmuseum.

debattsamtal 2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s